Nyheder

Fredag, 28 april, 2017

Global Dairy Trade-auktionen (GDT) er på vej til at udvide produktsortimentet med to mælkepulvertyper, der er smagstilsat med hhv. vanilje eller chokolade. Det skriver Dairy Reporter. Det er det Asian Blending med base i Singapore, som sammen med fire øvrige salgsvirksomheder bliver primær udbyder af de to specialprodukter på auktionen, der er retningsgivende for verdensmarkedspriserne. Eric Hansen, direktør for newzealandske GDT, vurderer, at køberne generelt efterspørger et større udvalg af specialprodukter fra hele verdenen. Produkterne ventes udbudt indenfor den kommende måned.

Fredag, 28 april, 2017

Amerikanerne vil have tømmer og canadierne vil have ost, hvilket de to store lande plejer at levere til hinanden som en del af den store samhandel mellem de to naboer, som samlet udveksler varer for mere end 4500 mia. kroner, ifølge Ritzau. Men i sidste uge pålagde USA told på 24 pct. på al canadisk tømmer med den begrundelse, at den canadiske stat subsidierer sine tømmerproducenter. Canada svarer nu igen ved at indføre begrænsninger for salg af udenlandske mælkeprodukter, som især rammer amerikanske mejerier og mælkebønder.

Torsdag, 27 april, 2017

Har du brug for at opdatere din viden om mejeriautomatisering? Så er Au2mate Academy på banen med et uddannelsesforløb, der henvender sig til operatører, teknikere og ledere. Behovet for videreuddannelse skyldes stadig større mejerianlæg med mere komplekse processer og anvendt automatiseringsteknologi. Samtidig øges kravene til ydeevne, herunder procesoptimering, der kan reducere spild, energiforbrug og rengøringsmidler og i øvrigt forlænge anlæggenes oppetid.

Torsdag, 27 april, 2017

Mens Mammen Mejerierne netop er ved at lægge sidste hånd på et helt nyt osteanlæg på 3000 kvadratmeter, så annoncerer man nu nye planer. Man har nemlig netop søgt Bjerringbro Kommune om landzonetilladelse til en ny energicentral med skorsten ved mejeriet, skriver Food Supply. En 6,5 meter høj bygning på 120 kvadratmeter skal anvendes til at huse den eksisterende energicentral på mejeriets gamle del. Energicentralen og den eksisterende skorsten på 12 meters højde skal flyttes til den nye bygning.

Onsdag, 26 april, 2017

Fedtafsætning i form af et flødelag er en svær udfordring i konsummælksprodukter. Det gælder også chokolademælksprodukterne fra Cocio. I fremtiden vil problemet dog stort set blive elimineret, når en ny højtrykshomogenisator fra GEA Danmark er installeret. Denne vil med et tryk på 600 bar i forbindelse med homogeniseringen give mindre fedtkugler i mælken og dermed et mindre flødelag. Det er især på de asiatiske markeder, at forbrugerne har svært ved at forstå flødeafsætningen og tror, at der er tale om en fejl i produktet, skriver Food Supply.

Onsdag, 26 april, 2017

Selvom de seneste GDT-auktioner har vist positive resultater, så har Arla alligevel besluttet at sænke mælkepriserne med en eurocent pr. 1. maj. Det samme gør sig gældende for økologisk mælk, som også får et hug nedad på en eurocent i Danmark og i Sverige, hvorimod den samme mælk i Storbritannien og i Centraleuropa bliver sænket med to eurocent, skriver Landbrugsavisen. Den markante nedjustering skal ses i lyset af udsigterne til et mælkeår, der forudsættes at ende på samme niveau som 2016.

Tirsdag, 25 april, 2017

Danske forbrugere har for alvor fået øjnene op for det store udbud af specialoste, skriver Berlingske. Det gælder oste fra helt små mejerier som Humlebæk Mikro Mejeri, Ostebørsen, Sønderhaven Gårdmejeri, Øselund Gedeosteri og Knuthenlund Herregårdsmejeri. Og i lige så høj grad de større virksomheder som Them Andelsmejeri, Mammen Mejeri og Thise, som ligeledes har udviklet nye serier af specialoste. Hertil kommer Unika-serien fra Arla Foods, som også kan købes i stadig flere specialforretninger.

Tirsdag, 25 april, 2017

Fusionen mellem ALECTIA og NIRAS er nu endelig på plads. Dermed er en ny rådgivningsvirksomhed med 2100 medarbejdere en realitet. Fokus vil fortsat være rådgivning indenfor vedvarende energi, procesindustri, miljø, vand og forsyning. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Mandag, 24 april, 2017

Efter et fald på otte pct. i februar, er der nu for alvor ved at komme gang i den irske mælkeproduktion. Carbery har således oplevet om en stigning i indvejningen på 16 pct. i denne måned, mens Aurivo har registreret 12 pct. mere mælk og Glanbia rapporterer om lignende stigninger. Det skriver Landbrug & Fødevarer / Dairy Industry Newsletter. Irerne forklarer stigningen med bedre vejr, stigende priser og flere malkekøer i besætningerne.  Analytikere forudser en samlet stigning i den irske mælkeproduktion på en mia. kg i år, hvilket vil være 15 pct. mere end sidste år. 

Mandag, 24 april, 2017

Bare en uge efter, at tre århusianske studerende lancerede, det de selv kalder ’Danmarks første protein-is i gourmetkvalitet', har de tre unge iværksættere landet ordrer på 15.000 liter is, ifølge FødevareFokus. Kramer’s Is, som isen med det høje proteinindhold og lave kalorieindhold hedder, sælges i 850 af Coops butikker i hele Danmark. Isen bliver produceret af blandt andet økologisk letmælk hos Niels Henrik Lindhardt på Aabybro Mejeri. Letmælken udgør en tredjedel af proteinindholdet og resten stammer fra tilsat valleprotein.

Fredag, 21 april, 2017

Uhrenholt-koncernen har netop aflagt regnskab for 2016, som viser et overskud på 27,5 mio.kr., skriver landbrugsavisen.dk. Dermed er virksomheden tilsyneladende fuldstændig ude af den krise, som opstod tilbage i 2012, hvor selskabet var hårdt ramt af problemer på det russiske marked, der udgør en hovedaktivitet. I forhold til 2015, hvor overskuddet var 19,5 mio.kr., steg omsætningen til 1,94 mia. Regnskabet vurderes særligt tilfredsstillende, fordi det fortsat indeholder flere ikke-strategiske forretningsområder, som er tabsgivende og på vej til at blive afhændet.

Torsdag, 20 april, 2017

Den newzealandske auktion, som er en vigtig indikator for verdensmarkedspriserne, viste for tredje auktion i træk positive takter, da tirsdagens handler blev gjort op. Således steg det gennemsnitlige, handelsvægtede prisindeks med 3,1 pct., hvilket er den hidtil største prisstigning i år.

Sider