Nyheder

Mandag, 26 juni, 2017

Københavns Universitet har lavet en analyse af konsekvenserne for dansk fødevareeksport til Storbritannien i forbindelse med Brexit. I værste fald kan den danske fødevarebranche forvente et fald på 79 pct., hvor mejeriprodukter og svinekød står for langt den største andel. I perioden 2011-2013 eksporterede den danske fødevarebranche ca. 12 mia. kroner til Storbritannien.

Mandag, 26 juni, 2017

Krølle Bølle-is er for mange forbundet med ferieminder på Bornholm. Siden 2013 har mærket dog været lukket ned, efter at seneste ejer i form af Diplom Is stoppede produktion og markedsføring. Den gang overtog Jacob Stokkebye fra Butlers Choice, som blandt andet handler med is fra forskellige producenter,  rettighederne i forventning om en relancering af den bornholmske is. Jacob Stokkebye ville oprindeligt gerne producere isen på Bornholm, men lykkedes ikke med at finde en producent, skriver Food Supply.

Fredag, 23 juni, 2017

Mælkemarkedskrisen er ovre, lyder meldingen fra tyske International Farm Comparison Network (IFCN), som har estimeret en global afregningspris for maj 2017 til 38,8 US cent/kg (DKK 2,58/kg) (4 pct. fedt/3,3 pct. protein). Det skriver Udenlandske mejerinoter / Dairy Industry Newsletter. Estimatet er meget tæt på den gennemsnitlige, globale afregningspris for det seneste årti: 38 US cent/kg. "Den cyklus, der startede i 2013, er nu afsluttet," udtalte adm. direktør i IFCN, Torsten Hemme, i forbindelse med IFCN’s årlige mejerikonference i Kiel for nylig.

Fredag, 23 juni, 2017

AP Pension har annonceret at selskabet fordeler 500 millioner kroner blandt sine kunder i 2017. Pensionsselskabet kalder det AP Loyalitetsbonus og beløbet går ind på pensionsopsparingen d. 31. december, om end mange kunder allerede har fået brev med oplysning om hvor stor deres andel er.

Torsdag, 22 juni, 2017

Husk at tilmelde dig sidste mulige informationsmøde inden sommerferien om din pension, der afholdes af AP Pension i samarbejde med Foreningen af mejeriledere og funktioner på Munkehatten i Odense torsdag d. 29. juni kl.

Torsdag, 22 juni, 2017

Arla Foods har netop annonceret at koncernen øger aconto-prisen for både konventionel og økologisk mælk med 2 eurocent pr. 1. juli i alle lande. Herved bliver aconto-prisen for konventionel mælk 262, 6 øre og for økomælk 356,7 øre. Stigningen svarer til 13,1 øre/kg mælk for både konventionel og økologisk mælk. Acontoprisen for mælk produceret på basis af GMO-fri foder bliver 270 øre.

Onsdag, 21 juni, 2017

D. 31. august og d. 1. september afholder Food Cluster for første gang en konference om fødevarer på Aahus Universitet i samarbejde med universitetet. Konferencen, InnovateFood, har til formål at bringe fødevareforskere, studerende og virksomheder sammen, således at industrien kan modtage den nyeste viden fra forskerverdenen

Onsdag, 21 juni, 2017

I de gode, gamle dage var danskernes is produceret i Danmark – af dansk fløde. Sådan er det ikke nødvendigvis længere, idet ca. halvdelen af isen i dag hentes i udlandet hos store ismastodonter som  Unilever og Nestlé, der typisk producerer i private labels – og i øvrigt typisk bruger vegetabilsk fedt i de fleste isprodukter. De danske isproducenter ser dog ud til at fundet deres pladser i markedet. Mejerigaarden i Thisted, som er landets suverænt største isproducent med 145 medarbejdere, har netop aflagt et meget tilfredsstillende regnskab med et plus på 22 mio. kr.

Tirsdag, 20 juni, 2017

Kinas nationale malkekvægbesætning vil i år fortsætte med at skrumpe ind til omkring 7,5 mio. køer, ifølge en ny USDA GAIN-rapport. Det sker, selv om konsolidering og modernisering af bedrifter - herunder genetiske forbedringer - betyder, at nedgangen er mindre end tidligere forventet og vil have mindre effekt, skriver Landbrug & Fødevarer / Dairy Industry Newsletter. For første gang tegner store landbrugsbedrifter (over 100 køer) sig for størstedelen af den kinesiske malkekvægbesætning. Landets mælkeproduktion forventes at falde med 1,4 pct. til 35,5 mio.

Mandag, 19 juni, 2017

EU-Domstolen slog onsdag fast, at mejeriudtryk som ’mælk’, ’smør’, ’valle’ ’ost’ og ’yoghurt’ ikke må bruges på vegetabilske eller plantebaserede produkter – heller ikke selv om forskellen er forklaret på emballagen. Det er således ikke tilladt at kalde fx sojadrik for ’sojamælk’. Disse udtryk er i EU-lovgivningen reserveret til animalske produkter, understreges det i afgørelsen, skriver Landbrug & Fødevarer.

Mandag, 19 juni, 2017

Arla-mejeriet Rødkærsbro er nu oppe på at oprense spildevandet fra osteproduktionen så godt, at en mio. liter spildevand om dagen bliver til drikkevand. Forvandlingen sker ved hjælp af en decentral Grundfos BioBooster enhed, der renser spildevandet ved kilden og behandler det, så det kan genbruges i osteproduktionen uden fare for fødevaresikkerheden, skriver FødevareFokus. BioBoosteren renser vandet i en biologisk proces, mens ultrafiltreringsmembraner fjerner bakterier.

Fredag, 16 juni, 2017

Thise Mejeri har planer om at udvide produktion, emballagelager, administration og etablere et nyt biomassefyr i de kommende 3-4 år. Derfor afholdes de første borgermøder i næste uge, idet byggeplanerne kræver en ny lokalplan.

- Vi har brug for mere plads i Thise, for det kan ikke blive ved med at slå til længere. Vi har øget produktionen og omsætningen så meget, at der på flere områder er brug for mere plads, fortæller mejeridirektør Poul Pedersen til Skive Folkeblad.

Sider