Nyheder

Fredag, 18 august, 2017
Under overskriften ”Mød dit netværk” holder Dansk Mejeriingeniør Forening sin store netværksdag den 7. september 2017 med Arla Foods Innovation Centre i Skejby som vært. Omdrejningspunktet for netværksdagen er foreningens generalforsamling, men traditionen tro bydes på flere delarrangementer, som man kan tilslutte sig efter tid og lyst. Dagen starter med Årsmøde i Industrigruppen bag Mejeriingeniørforeningen, hvor Jens Termansen fortæller om gruppens aktiviteter og resultater.
Fredag, 18 august, 2017
Dansk Mejeriingeniør Forening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer holder for første gang et kursus i forhandlingsteknik. Kurset er på fire timer med max 16 på holdet og finder sted 18. september i Skejby og 19. september i København. Mejeriingeniør og forhandlingscoach Eva Stenby står for undervisningen efter en metode, der er udviklet på Harvard Law School. Metoden tager udgangspunkt i fem færdigheder til en god forhandlingsproces og de bedst tænkelige resultater.
Torsdag, 17 august, 2017
FrieslandCampina har besluttet at slanke topledelsen, så der fremover kun er to direktører i koncerntopledelsen: Den adm. direktør og finansdirektøren. Som konsekvens siger det europæiske stormejeri farvel til to koncerndirektører, skriver Landbrugsavisen. Den ene afskedigede er Piet Hilarides, der de sidste tre år har været direktør for "Consumer Products Asia" i Singapore. Han har været hos FrieslandCampina i 23 år. Den anden er Bas van den Berg, som de sidste to år har været direktør for Ost, Smør og Mælkepulver-divisionen.
Onsdag, 16 august, 2017
Fede surmælksprodukter ser ud til at nedsætte risikoen for at få blodprop i hjernen, viser ny dansk forskning. Studiet, der er lavet på mere end 55.000 danskere hen over 13 år, er det første af sin slags til at kigge på risikoen for blodpropper i hjernen blandt personer, som spiser forskellige typer mælkeprodukter.
Onsdag, 16 august, 2017
Flere og flere virksomheder søger mod fjerne markeder, hvor der er økonomisk vækst. Nærmarkederne er dog fortsat de vigtigste aftagerlande, men især landene i Asien rykker frem som vigtige markeder, skriver Food Supply med henvisning til DI. I 2008 gik næsten tre fjerdedele af eksporten til landene i Europa, men otte år senere er der sket en væsentlig forskydning, hvor Europas andel er faldet til to tredjedele, mens Asien tegner sig for 20 procent af eksporten.
Tirsdag, 15 august, 2017
Aktierne i Dean Foods, der leverer mere end 30 pct. af drikkemælken i USA, faldt onsdag med 21 pct. Det sker efter, at selskabet annoncerede et fald på 45 pct. i nettoresultatet til USD 18 mio. (DKK 114 mio.) i andet kvartal af 2017 i forhold til samme periode sidste år, skriver Landbrug & Fødevarer / Dairy Industry Newsletter. Driftsresultatet er faldet med 43 pct. til USD 20 mio. (DKK 127 mio.) på baggrund af høje mælkeleverancer og øget konkurrence i detailhandlen. Salget steg faktisk med 4,2 pct. til USD 1,93 mia. (DKK 12,2 mia.).
Mandag, 14 august, 2017
Arla har travlt på Esbjerg Mejeri, som producerer forskellige smagstilsatte mælkeprodukter. Cocio er ét af de mest kendte varemærker, som også har succes på flere eksportmarkeder. Senest er en ny variant af chokolademælken rykket ind i Indien i form af slush ice – eller Cocio Crushed Ice, som det officielle navn er. Den nye drik – eller is – sælges nu i 40 biografer i Indiens største biografkæde, PVR, hvilket udvides til 110 biografer i 2018.  Med et dagligt billetsalg på 5,8 mio. er Indien et af verdens største biografmarkeder – og det er interessant for Arla.
Mandag, 14 august, 2017
Er din viden om analysemetoder helt opdateret eller har du brug for et brush-up? Måske vil du gerne høre om den seneste nye analyseteknologi, og hvordan den kan være en medvirkende faktor til at øge kvalitet og omsætning i din virksomhed?
Fredag, 11 august, 2017
I midten af juli måned sendte Mejerifolk uden Grænser første hold afsted på mission til Kenya i samarbejde med Fødevarestyrelsen. Projektet skal finde løsninger på forskellige udfordringer omkring levering af mælken, samt mælkehygiejne og kvalitetskontrol. Derudover skal Fødevarestyrelsen forbedre regulering omkring fødevaresikkerhed og frugt- og grøntsektoren. Projektet skal køre over et år og Mejerifolk uden Grænser skal afsted fire gange i alt. Første hold, Helle Thomsen og Henrik Johansen, har skrevet dagbog om oplevelserne, som bliver leveret i to dele i Mælkeritidende.
Fredag, 11 august, 2017
Arlas mælkekartoner er indenfor de seneste måneder blevet forsynet med endnu et garantimærke, som nu forsikrer forbrugerne om, at køerne ikke er fodret med GMO-foder. Dermed opererer Arla med 3 standardmærker, da man også mærker for ’Dansk Mælk’ og ’Ejet af danske landmænd’. Er der tale om økologisk mælk, er ø-mærket også med. Forbrugerrådet Tænk mener nu, at mærkningen har taget overhånd, så forbrugerne mister overblikket med de mange mærker og advarer derfor imod, at virksomhederne udvikler deres egne mærker, skriver dr.dk.
Fredag, 11 august, 2017
Mere højkvalitetsmælk i Uganda
Torsdag, 10 august, 2017
Når britiske børn og unge i fremtiden bestiller mælk til deres Happy Meal, så leverer Arla den økologiske letmælk i et nyt design. Plasticflasken med 250 ml. skal således bidrage til at brande og synliggøre økologisk mælk, når flaskerne serveres i en af de 1270 britiske fastfoodrestauranter, skriver Dairy Reporter. Arla har leveret økologisk mælk til McDonalds siden 2007 til the, kaffe, grød og som konsummælk. Samlet leverer man 30 mio. liter økologisk mælk i indeværende år.

Sider