Nyheder

Fredag, 24 marts, 2017

Danske Mille har siden opstarten af salg i Kina for fire år siden oplevet en kraftig vækst på markedet for modermælkserstatning. Virksomheden har de sidste tre år fordoblet salget hvert eneste år, og i 2016 endte det samlede salg på 1200 ton. Kineserne efterspørger produkter fra lande, hvor fødevaresikkerheden er i top, og her har Danmark et særdeles godt ry grundet de strenge standarder til kvalitet, miljø og dyrevelfærd, vurderer Axel Castenschiold, bestyrelsesrepræsentant og medstifter af Mille.

Onsdag, 22 marts, 2017

Nordisk Mejerikongres 2017 er tæt på at være fyldt op, så hvis du alligevel går og overvejer, at du gerne vil med, så kom til tasterne inden det er for sent.
For registrering klik HER.
Nordisk Mejerikongres finder sted den 7.-9. juni 2017 på Axelborg i København.

Onsdag, 22 marts, 2017

Mejerifolk uden Grænser (MuG) er indgået et samarbejde med Fødevarestyrelsen om et projekt i Nyandarua County i det centrale Kenya. De har derfor brug for at nedsætte en projektgruppe snarest muligt, der kan hjælpe med at højne mælkehygiejnen blandt den fattige del af mælkeproducenterne, samt finde bedre måder at transportere mælken på og i sidste ende forhåbentlig kunne hjælpe med at lave et opsamlingscenter for mælken.

Tirsdag, 21 marts, 2017

Løgismose Meyers mejeri i Allested-Vejle på Midtfyn er på vej til at investere op imod 20 mio.kr i en ny produktionslinje, som skal levere færdigretter af høj kvalitet, skriver Fyens.dk. Med investeringen følger 20 nye arbejdspladser, lyder det fra direktør Steen Ålund Olsen, som forventer meget af det nye projekt. - Der er et stort nyt marked inden for området, og det er eksploderet fuldstændigt de seneste par år, siger Steen Ålund Olsen.

Tirsdag, 21 marts, 2017

2016 gav FOSS den hidtil største omsætning i koncernens levetid. Omsætningen for 2016 landede på 2,1 mia. kroner og indtjeningen steg med 31 pct. i forhold til 2015, så driftsresultatet for 2016 hedder 496 mio. kroner, skriver virksomheden i en pressemeddelelse. FOSS’ CEO Kim Vejlby Hansen forklarer væksten med et stigende fødevaremarked, hvor virksomheden samtidig har en øget markedsandel.

Mandag, 20 marts, 2017

Mejeriingeniør Poul Agger er en mand, som allerede har mange titler. Nu kan han tilføje yderligere én, da Danish Food Cluster pegede på iværksætteren og faderen til flere soyaprodukter som vinder af årets fødevareinnovationspris. Det skete i konkurrence med 11 andre nominerede. Formand for Danish Food Cluster, Esben Laulund fra Chr. Hansen, kaldte årets valg usædvanligt svært:

Mandag, 20 marts, 2017

Overvejer du at starte egen virksomhed, og vil du godt fra start? Hvis du er medlem af Akademikernes Arbejdsløsheds Kasse, så har du mulighed for at få et gratis Startup-forløb. Dette indbefatter 3 måneders kontorplads sammen med andre ildsjæle i fantastiske rammer i hjertet af København. Endvidere målrettet iværksætterhjælp, sparring og inspiration samt deltagelse i workshops inden for firmaopstart, marketing, salg, oplæg fra eksperter om patenter, regnskab, præsentationsteknik m.m. AAK åbner for ansøgninger den 29. marts og der kan ansøges frem til den 11. april.

Fredag, 17 marts, 2017

Efter en hæsblæsende slutspurt kan Mælkeritidende oplyse, at den nye Mejeribiografi er klar til udgivelse. Det sker officielt i forbindelse med fødselsdagsarrangementet for Dansk Mejeriingeniør Forening d. 7. april på Kold College.
Den nye bog rummer hele 920 mejeringeniører helt tilbage fra de allerførste kandidater i 1924 frem til de helt nyudklækkede fra dette år. Hver enkelt person er præsenteret med billede og kort karrierebeskrivelse.

Fredag, 17 marts, 2017

Med en omsætning for 2016 på 973 mio. kroner er Thise Mejeri tæt på milliarden, skriver mejeriet i en pressemeddelelse. Årsresultatet er en anelse mindre end for 2015, som bød på et resultat på 29,5 mio. kroner, i forhold til 2016 på 27,9 mio. kroner. Men resultatet er stadigvæk noget bedre end det budgetterede resultat på 26 mio. kroner. 2016 var et udfordrende år for mælkeprisudbetalinger til andelshavere i Danmark, og alligevel lykkedes det Thise at opretholde sin konkurrencedygtighed.

Torsdag, 16 marts, 2017

Chokolade-mælken, som også går under navnet Congo-bajer og som Arla opkøbte i 2008, bliver nu solgt i 20 lande kloden over. Hovedmarkederne er stadigvæk Danmark, Norge og Sverige, mens knap 11 procent af det totale salg ligger i andre lande som Storbritannien, Holland, Israel, Indien, Cypern og de baltiske lande. Andre markeder, hvor Cocioen bliver solgt er til danske turister på ferie på de spanske turistattraktioner Mallorca, Solkysten og de kanariske øer. Chokolademælken er blevet solgt i de danske pølsevogne siden 1953 og havde i 2016 en omsætning på 202,9 mio. kr.

Torsdag, 16 marts, 2017

FødevareBanken har haft en imponerende vækst på 32,2 pct. fra 2015 til 2016 i ton overskudsmad banken modtager fra fødevareindustrien. Således modtog FødevareBanken i 2016 813 tons overskudsmad fra blandt andre Thise, Arla, Them og Øllingegaard. Året forinden modtog det sociale foretagende 615 tons. Med den mængde mad bliver der leveret mad svarende til ca. 6.500 måltider mad hver eneste dag, når det har været forbi de sociale organisationer, der modtager fødevarerne, skriver FødevareFokus.

Onsdag, 15 marts, 2017

Flyvemaskiner og papegøjer var en del af omdrejningspunktet, da 56 mejerifolk mødtes til Mejeribrugets Forårsfedt i Ålborg lørdag d. 11. marts. Først var forsamlingen på virksomhedsbesøg i Aalborg Lufthavn, hvor man fik en lektion i service med kunden i fokus.

Sider