Arla glade for Codex Alimentarius-standard for permeat

Torsdag, 3 august, 2017

Codex Alimentarius-kommissionen under FAO/WHO tiltrådte i juli de nye standarder for indhold og sammensætning af vallepermeatpulver, som udvindes fra ostevalle. Permeat har således en høj koncentration af laktose, som gør produktet velegnet som alternativt sødemiddel eller mælkefyldstof i chokolade, is og forskellige dessertprodukter, - blandt andet som et prisbilligt alternativ til valle- eller mælkepulver. Arla Foods Ingredients er blandt verdens førende producenter af permeat, og her er man meget tilfreds med de nye standarder.
- Vi tror, det vil sætte gang i markedet for et produkt, som har været en smule overset og stadig er forholdsvist nyt i fødevarebranchen. Codex Alimentarius-standard vil øge tilliden til permeat som en naturlig, sikker og meget funktionel ingrediens, siger Charlotte Sørensen, Senior Project Manager i Arla Foods Ingredients. Kina er et af de store markeder, hvor man ikke har tilladt permeat i fødevareproduktion som følge af den hidtidige manglende konsensus om produktet. Her forventer producenterne nu en åbning af markedet.