Internationale studerende skal udtænke bæredygtigt mejeri

Tirsdag, 8 august, 2017

Danish Food Cluster samler 31. august 30 studerende fra 19 forskellige lande, som i fællesskab skal søge at løse seks af tidens aktuelle fødevareudfordringer. En af udfordringerne er at skabe bæredygtig mælkeproduktion, idet både mælkeproducenter og mejerier i dag har en andel i global opvarmning og stort forbrug af vandressourcer. Arla Foods ønsker på den baggrund at få ny inspiration til at begrænse disse miljøbelastninger, hvilket bliver omdrejningspunktet for den ene studiegruppe. Også Chr. Hansen har defineret en udfordring til de studerende under titlen ’Hvordan kan bevidsthed og accept af bakterier bidrage til at begrænse madspild’. Arrangementet afvikles som en del af InnovateFood.dk, som finder sted i Aarhus d. 31.8 og 1.9 med en lang række indlæg om tidens fødevareudfordringer, hvilket kan ses på www.innovatefood.dk. Foto er fra sidste års Student Challenge i forbindelse med FoodTech.