Nordisk Mejerikongres planmæssigt fra start

Torsdag, 8 juni, 2017

Nordisk Mejerikongres afvikles i disse dage i København med deltagelse af først og fremmest nordiske mejerifolk – men med repræsentation af hele 15 nationaliteter. Onsdag d. 7. juni var på forhånd udset som en blød start på kongressen med golf, virksomhedsbesøg og after-dinner event. Og bortset fra at vinden drillede golfspillerne og udløste en del ekstra slag, så oplevede deltagerne en spændende rundvisning på verdens mest moderne fabriksanlæg for kulturer til mejeriindustrien. Det var kongressens guldsponsor Chr. Hansen, som bød indenfor, hvilket 2/3 af de tilmeldte 260 deltagere valgte at tage imod. Efter at have budt på kage og ostesmagsprøver, stod forskellige Chr. Hansen-chefer skiftevis for rundvisningerne i det kæmpestore anlæg i Avedøre. Her kunne deltagerne besigtige hele processen fra mixning af råstoffer, fermentering, opkoncentrering og nedfrysning. Herefter står man med kulturer til yoghurt og ost, som anvendes over hele jordkloden.
Senere på aftenen var det sølvsponsor Niras, der på Axelborg trakterede kongresdeltagerne med lidt til ganen og med mulighed for at hilse nye og gamle bekendte, inden det faglige program for alvor starter op torsdag og fredag.