Nyheder

Fredag, 6 juli, 2018
Mælkeritidende – dvs. de daglige nyheder på hjemmesiden, UgeNyt og det trykte blad— holder sommerferie indtil uge 31, som begynder mandag den 30 juli. Sekretariatet har dog åbent frem til den 13 juli. Vi ønsker alle en god sommer og forhåbentlig også en god ferie. 
Nid: 4722
1604
Fredag, 6 juli, 2018
Brand Finance har netop udgivet sin årlige rapport over verdens mest værdifulde varemærker i fødevareindustrien målt på kendskabsgrad, markedsføring m.m. På top fem listen over de mest værdifulde brands inden for mejeriindustrien ligger Danone på den suveræne første plads. Bemærkelsesværdigt er det, at de kinesiske mærker Yili og Mengniu (nummer 2 og 3 på listen) har øget deres værdi med over 40 pct. siden sidste år, mens Arla, der indtager 4. pladsen og indiske Amul, som ligger på 5. pladsen, er faldet i værdi. De fem brands på listen anslås til følgende værdier:
Nid: 4721
1604
Torsdag, 5 juli, 2018
Arla Foods ambas bestyrelse har udpeget Heléne Gunnarson fra Tvååker i Sverige, som ny næstformand. Hun afløser Jan Toft Nørgaard, der i maj blev valgt til ny formand for Arla Foods. Det ny formandskab trådte i kraft den 2. juli, da Åke Hantoft gik på pension efter syv år som formand. 
Nid: 4718
1604
Torsdag, 5 juli, 2018
Centrale Danone, som er et marokkansk datterselskab af det franske, multinationale selskab Danone, har mistet 50 pct. af sin markedsandel i friskmælksektoren på grund af en forbrugerboykot, skriver esmmagazine.com med reference til Reuters.Anonyme aktivister lancerede boykotkampagnen den 20. april på Facebook i protest mod høje priser. Kampagen var rettet mod Centrale Danone, Afriquia-tankstationer og Sidi Ali-vandmærket. 
Nid: 4717
1604
Onsdag, 4 juli, 2018
DTU har i en årrække indgået samarbejdsaftaler med større virksomheder og SMV'er. Strategiske partnerskaber forankret på øverste niveau er imidlertid noget nyt, hvilket er tilfældet i et nyt partnerskab mellem  Arla og DTU med en tværfaglig tilgang til Arlas teknologiske fokusområder og muligheder.  I Arla tror Harry J. Barraza, chef for Open Innovation, at partnerskabet vil give Arla adgang både til specifikke projekter og ny teknologi samtidig med, at dørene åbnes til DTUs netværk af industri, små virksomheder og nystartede virksomheder.
Nid: 4715
1604
Onsdag, 4 juli, 2018
Dansk mejeribrug kan beskrives på mange måder. Én af dem er gennem den velkendte ’Mejeristatistik’, der en gang om året samler op på produktion, eksport, import og forbrug m.m. af mælk og mejeriprodukter. Nu er en ny, aktuel udgave af værket udkommet med de seneste tal for 2017. Mejeristatistikken udgives af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med Mejeriforeningen og kan downloades via hjemmesiden HER   
Nid: 4716
1604
Tirsdag, 3 juli, 2018
Mælk på festival må godt være forklædt, så deltagerne både får lidt promiller samt et afslappet forhold til mælk. Det er tankegangen bag Naturmælks N-bar på årets Roskilde Festival. Her byder det sønderjyske mejeri på cocktails, hvor mælken eksempelvis er tilsat rom, mynte – eller hot tequila choko-mint.- For Naturmælk handler det ikke blot om at vise mælken i nye sammenhænge, men også om at mælken faktisk godt kan være til andet end børn, morgenmad og frokosten, skriver mejeriet i en pressemeddelelse om den nye bar. Det er 8. år, hvor Naturmælk er mejerileverandør på festivalen.
Nid: 4714
1604
Mandag, 2 juli, 2018
Samarbejde mellem store og små samt nye og gamle fødevarevirksomheder skaber dynamik i fødevareparken i Skejby, som er på vej til at udvikle sig til en international sværvægter. Se mere om ambitionerne hos administrerende direktør Anna-Marie Hansen og læs også om flere af lejerne med relation til mejeribranchen, herunder Mejeriforeningen og Lacto Technology. Læs hele virksomhedsportrættet HER
Nid: 4707
1604
Mandag, 2 juli, 2018
Det internationale analysebureau Ipsos gennemfører hvert år en forbrugerundersøgelse i Italien for at finde ud af, hvilke internationale brands, der anses for at være mest troværdige, indflydelsesrige og unikke. I undersøgelsen, kaldet "Most Influential Brands of 2018," er Parmigiano Reggiano (på dansk parmesan) kåret som den mest indflydelsesrige PDO-fødevare i verden. PDO er den italienske betegnelse for et beskyttet navn. Det er andet år i træk Parmigiano Reggiano indtager denne placering, skriver Dairy Reporter.
Nid: 4703
1604
Fredag, 29 juni, 2018
Lars Svensson har Sveriges største økologiske mælkebedrift, Vadsbo Mjölk, hvor hans 1350 køer producerer 12 mio.kg mælk. Nu dropper han økologien, fordi Vadsbo Mjölk ikke har kunnet indgå en aftale med Arla om, at mejeriet skulle aftage de 12 mio. kg mælk, som bedriften i Västergötland i det sydvestlige Sverige producerer hvert år. Det skriver Landbrugsavisen.
Nid: 4704
1604
Fredag, 29 juni, 2018
Den argentinske mælkeproduktion steg i maj måned med 2,1 pct. til 798,2 mio. liter. I de foregående måneder har væksten dog været markant større: April: +9,1 pct., marts: +15,4 pct. og februar: +13,6 pct., skriver Landbrug & Fødevarer / Dairy Industry Newsletter. Produktionen af drikkemælk og ost er i april steget henholdsvis 13,0 pct. og 13,4 pct. Den argentinske mejerieksport er i jan-april steget med 25 pct., mens detailsalget i samme periode har været vigende.
Nid: 4705
1604
Torsdag, 28 juni, 2018
Det netop overståede valg til bestyrelsen i Dansk Mejeriingeniør Forening, der blev afviklet mellem 12. til 26. juni, kunne igen konstatere en pæn interesse med en stemmeprocent på 52 pct. Med fire kandidater til hhv. to pladser i bestyrelsen og to pladser som suppleanter var der titler til alle. Nyopstillede Katja Grouleff Andersen fik næstflest stemmer efter formand Martin Holst Petersen, og de to sætter sig dermed på de to bestyrelsesposter.Martin Holst Petersen, Chr. Hansen, genopstillede og blev valgt ind i bestyrelsen
Nid: 4700
1604

Sider