Nyheder

Fredag, 23 marts, 2018
www.dairy-career.dk har fået nyt udseende og under overskriften ”Become a Global Dairy and Food Expert” rummer siden portrætter og film om karrieren som mejeriingeniør med fem unge rollemodeller. Den nye side er etableret på initiativ af Industrigruppen bag Mejeriingeniøruddannelsen (IbM) med henblik på gøre uddannelsen synlig for de unge på studiet.
Fredag, 23 marts, 2018
Selv om det newzealandske selskabs omsætning er steget med 6 pct. til NZD 9,8 mia. (DKK 42,8 mia.), viser halvårsregnskabet et tab på NZD 348 mio. (DKK 1,52 mia.), mod sidste års overskud i halvårsregnskabet på NZD 418 mio. (DKK 1,8 mia.). Det skriver Landbrug & Fødevarer/Dairy Industry Newsletter. Nogle af selskabets 10.500 andelshavere har kritiseret ledelsen og deres investering i den kinesiske producent af modermælkserstatning, Beingmate. Fonterra har nedskrevet værdien af deres aktiepost i det kinesiske selskab til NZD 244 mio. efter i 2015 at have betalt NZD 756 mio.
Torsdag, 22 marts, 2018
Arla Foods Deutschland GmbH har netop offentliggjort et årsregnskab med et rekordstort underskud på 1,3 mia. kr. Regnskabet er fra 2016, men offentliggøres først nu. Arlas ledelse oplyser, at resultatet i det tyske datterselskab har været »lidt bedre i 2017«. Det skriver Finans. Arla Foods Deutschland har kørt med underskud gennem en årrække og har siden 2012 haft et samlet tab på 3,6 mia. kr. For at genoprette egenkapitalen i Arla Foods Deutschland har mejerikoncernens danske moderselskab i løbet af 2015 og 2016 foretaget kapitalindskud på i alt 3 mia. kr.
Torsdag, 22 marts, 2018
Det store økologiske Knuthenlund Gods på Lolland er solgt, efter at Susanne Hovmand-Simonsen og hendes mand siden 2006 har kæmpet for at opbygge en økologisk bedrift, som blandt andet rummede egen mejeriproduktion. Mejeridriften har ellers været en forholdsvis succesfuld affære med dyre oste, som har vundet flere priser, ligesom godset har haft 50.000 besøgende gæster hvert år. De nye ejere er brødrene Erik Sigismund og Andreas Von Rosen, som lukker mejeri, mølleri, bedrift med køer og geder ned.
Onsdag, 21 marts, 2018
USDA har i sin månedlige WASDE-rapport hævet prognosen for USA’s mælkeproduktion i 2018 til 99,3 mia. liter. Det skyldes blandt andet en hurtigere vækst i gennemsnitsydelsen pr. ko end forventet. Det skriver Landbrug & Fødevarer / Dairy Industry Newsletter. Forventningerne til eksport er ligeledes hævet med stigende afsætning af ost og valleprodukter.
Onsdag, 21 marts, 2018
I sidste uge skrev Mælkeritidende om succes for dansk smør ved VM i Wisconsin. Oste fra Sønderhaven Gårdmejeri kom dog også på  podiet til World Championship Cheese Contest med en bronzemedalje til det lille nordjyske mejeri. Der var flere tusinde oste med fra hele verden, så tredjepladsen til Sønderhaven med Rød Sol vækker stolthed.
Tirsdag, 20 marts, 2018
Et helt nyt initiativ skal løbende opdatere fødevareinteresserede om innovation og nye projekter i den danske fødevareklynge. I podcast-format vil folkene bag foodpod.dk nemlig tage fat i forskellige historier, som typisk ikke findes i den almindelige nyhedsstrøm. Alt sammen på engelsk. Målgruppen er nemlig først og fremmest udlændinge, som er nysgerrige for at få mere viden om den danske fødevareindustri. Bag www.foodpod.dk står Cath Mersh, som har engelske rødder og i øvrigt kontor i Agro Food Park i Skejby. 
Mandag, 19 marts, 2018
Kinesere har fået smag for yoghurt, og markedet vokser med 15 pct. årligt. En ny Arla-undersøgelse foretaget i seks storbyer viser, at stort set alle spiser yoghurt én gang ugentligt. Denne trend forsøger Arla Foods ifølge Dairy Reporter nu at komme med på, da man har udviklet et specialdesignet skyrprodukt til det kinesiske marked. Produktet indeholder 6 pct. protein og 1,5 pct. fedt og er den første yoghurt med højt proteinindhold på det kinesiske marked. Smagen kan tilpasses forskellige regionale forskelle.  100 pct.
Torsdag, 15 marts, 2018
Mejerierne bruger varmt vand i mange rengøringssammenhænge. Dette er en betydelig udgift, som samtidigt stiller store kvalitetskrav til procesvandet. GEA har udviklet et nyt system, som optimerer produktsikkerhed, standardisering og fleksibilitet i brugen af procesvand til lave omkostninger, skriver GEA i en pressemeddelelse.  Det nye system er en nyskabelse, som belønnes med The Dairy Technology Award, som uddeles af den tyske mejerifagpresse. Prisen overrækkes på Anuga d. 21. marts  
Torsdag, 15 marts, 2018
Både indtjeningen og konkurrenceevnen er under massivt pres i Arla, som har svært ved at følge med ærkerivalen FrieslandCampina. Derfor indleder ledelsen nu en stor sparerunde, der bl.a. skal skære kraftigt i markedsføring og udviklingsudgifter, skriver Finans. Peder Tuborgh har således allerede udstukket rammerne internt i koncernen, hvilket bl.a. indebærer, at der skal skæres voldsomt i markedsføring, udviklingsudgifter, konsulentudgifter og ikke mindst møde- og rejseaktivitetet. Endvidere indføres et ansættelsesstop, hvor kun de mest kritiske stillinger bliver genbesat.
Torsdag, 15 marts, 2018
Thise Mejeri øgede sin omsætning fra 973 mio. kr i 2016 til 998 mio kr i 2017, og 2017-regnskabet gav et resultat på 24.7 mio. kr, hvilket er meget tæt på det budgetterede resultat på 25 mio. kr. for 2017. Mejeriets indtjening i 2017 blev – udtrykt i øre pr kg standardmælk - øget til 383 øre pr kg mod en indtjening på 372 øre pr kg i 2016. Det skriver mejeriet i en pressemeddelelse.
Onsdag, 14 marts, 2018
I forrige uge kunne Mælkeritidende fortælle om det nye mikromejeri Brandsbjerggaard Gårdmejeri i Skibby nord for Roskilde. Nu åbner endnu et mikromejeri – denne gang i Humlebæk. Det er den 52-årige mejerist, Brian Nørtoft, som efter 12 år med ostebutik i Humlebæk nu udvider med en større egenproduktion. Det vil foregå i et nybygget mejeri, hvor Brian Nørtoft vil producere en række klassiske, danske oste, smør og is, som primært skal sælges i hans egen butik. Det skriver foodsupply.dk.

Sider