Nyheder

Fredag, 15 december, 2017
Kold College søger en ambitiøs og engageret mejerist, som i samarbejde med et stærkt team af lærere og leder brænder for at være med til at præge denne udvikling. Du kommer til at være omdrejningspunktet for aktiviteten i træningsmejeriet. I samarbejde med lærerne planlægger du elevernes mejeridage. Du bestiller mælk til de planlagte produktioner og er med til at sikre at udstyret bliver vedligeholdt og er klar når det skal bruges. Læs mere om stillingen HER
Torsdag, 14 december, 2017
Sammen med EUC Lillebælt bliver Kold College værtsskole for det nye Videnscenter for Procesteknologi, hvilket giver mulighed for nye investeringer og opgradering af den digitale undervisning. Samlet tilføres 22 mio. kr., hvoraf de 40 pct. havner på Kold College.
Fredag, 15 december, 2017
Onsdag den 7. februar 2018 afholdes Mejeribrugets Dag på Kold College, Landbrugsvej 55, 5260 Odense S. Dagens program er også i år tilrettelagt i flere moduler, hvor deltagerne kan vælge til og fra – alt efter tid og interesse. Dagen starter med mulighed for virksomhedsbesøg hos Sanovo Technology, som arbejder med æggeproteiner. Eftermiddagen byder på rundvisning på Kold, foredrag i Dalum Landbrugsskoles Festsal og endelig kredsudstilling i idrætshallen.
Torsdag, 14 december, 2017
Norske Tine har i en årrække produceret den norske ostespecialitet, Jarlsberg, i Irland i et samarbejde med irske Dairygold. Denne produktion skal øges i løbet af de kommende år, hvor Tine investerer i eget mejerianlæg, som skal ligge i sammenhæng med Dairygolds anlæg i Mogeely i Cork, hvor der vil være fællesbrug af flere faciliteter. Det skriver Tine i en pressemeddelelse. Nordmændene udbygger således modellen, hvor norsk mælk forsyner det norske hjemmemarked med Jarlsbergost, mens de øvrige internationale markeder forsynes med Jarlsberg baseret på irsk mælk.
Onsdag, 13 december, 2017
Produktionen har stået stille på Endrup Andelsmejeri siden 30. juni 2017 efter længere tids økonomiske problemer for det lille andelsmejeri. Igennem en aftale med henholdsvis Endrup Andelsmejeri og mejeriets kreditorer har Arla overtaget mejeriet og dermed forpligtelserne for mejeriets 12 andelshavere og mejeriets kreditorer. Det skriver Arla Foods i en pressemeddelelse.
Tirsdag, 12 december, 2017
For knap ti år siden blev Kina ramt af en stor fødevareskandale, da det kemiske produkt melamin blev fundet i flere mejeriprodukter. Nu viser en ny online- undersøgelse, udført for The China Youth Daily, at halvdelen af de interviewede har oplevet forbedringer i kvaliteten af kinesisk mælk, og 75 procent føler sig sikre på egen mælkeproduktion.
Mandag, 11 december, 2017
To måneders fald i prisen på mælkepulver stoppede på Global Dairy Trades auktion i sidste uge og endte med en lille stigning. Smørret fortsatte med at falde. I den anledning sagde analytiker Palle Jakobsen, Agrocom, til Landbrugsavisen, at smørrets fortsatte prisfald er en naturlig korrektion på de oppustede priser, der har været for fedtet. Denne korrektion, forventer han, fortsætter en tid endnu. De stigende priser på mælkepulver forklarer han med, at færre mængder holdt hånden under prisen.
Mandag, 11 december, 2017
I sidste uge kunne Kold College sig farvel til det første hold mejerister, som har gennemført den nye to-årige ’Efteruddannelse for mejerister’. Mere end 30 undervisningsdage har løftet kompetencerne for de 20 deltagere indenfor problemløsning og optimering, kemi, mikrobiologi, engelsk m.m. Mejeribrugets Uddannelsesudvalg står bag uddannelsen, og her glæder Lis Korsbjerg, Arla Foods, sig over at mejeristerne bygger oven på deres praktiske erfaring fra hverdagen.
Fredag, 8 december, 2017
I mejeribranchen er procesvand fra fx rengøring, valle eller- proteinindvinding en ressource, der kan bruges til drikkevand, mener Peter Bæk Skou, der fredag den 15. december forsvarer sin Ph.d.-afhandling med titlen ”Process-water characterisation and quality monitoring in the dairy industry – moving towards replacing potable water.” Det foregår kl. 13 på Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet. Peter Bæk Skou tager udgangspunkt i den rensning af spildevandet, som allerede foregår fx via membranfiltrering, men går et spadestik dybere.
Torsdag, 7 december, 2017
De fleste mejerier ved godt at salget af fløde topper i julemåneden, men Arla satte i denne uge tal på, som viser, at danskerne spiser 50 procent mere fløde i december sammenlignet med hele resten af året. Det er julemad som risalamande, tarteletter og brun sovs, der trækker salget op, så det ifølge Arla når op på mere end 3,25 millioner liter i julemåneden. De ændrede spisevaner i december spejler sig også på Karolines Køkkens opskriftdatabase, hvor risalamande var den suverænt mest søgte opskrift med 211.184 søgninger sidste år ved juletid.
Torsdag, 7 december, 2017
En netop offentliggjort rapport i European Journal of Nutrition viser, at mennesker, der spiste knap 43 gram ost om dagen, reducerede deres risiko for forskellige hjerte-karsygedomme med op til 14% - sammenlignet med mennesker med et lavt eller intet osteforbrug. Der er tale om en såkaldt mega-analyse, baseret på 15 observationsundersøgelser, inkluderende ca. 200.000 mennesker. Ifølge analysen gjorde fedtprocenten i osten ikke en bevisentlig, væsentlig forskel på resultaterne.
Onsdag, 6 december, 2017
Enkelte abonnenter oplever til tider problemer med modtagelse af UgeNyt. Dette skyldes typisk, at mailen havner i et af mailsystemets filtre, som forsøger at beskytte modtageren mod uønsket mail. Disse filtre justeres løbende, hvilket altså kan forårsage perioder med udfald. Derfor – såfremt du oplever problemer, så tjek dit mailsystem. Har du Outlook, kan UgeNyt enten havne i ’clutter’, ’rod’ eller ’uønsket mail’, hvilket kan deaktiveres via højreklik. G-mail og Hotmail har tilsvarende knapper, hvor man fjerner den automatiske spamfiltrering af nyheden, også kaldet 'whitewashing'. 

Sider