Nyheder

Fredag, 20 oktober, 2017
Indkøb på nettet med efterfølgende leverance til dørtrinnet er stort i Kina. Det gælder også for mejeriprodukter, hvor 2/3 af alle varer købes på nettet. Det skriver Dairy Reporter med henvisning til en ny rapport fra analysefirmaet CCM. Det sker især via e-handelsgiganten Alibaba, som netop har indgået en ny samarbejdsaftale med Kinas næststørste mejeriselskab, Mengniu, som styrker mulighederne for at levere friske mejeriprodukter samt is ud til den enkelte forbruger.
Fredag, 20 oktober, 2017
I denne uge kom danskernes foretrukne ost i fornemt selskab.
Torsdag, 19 oktober, 2017
Slut med at tælle får og 8 timers søvn hver nat. Sådan lyder en del af de slogans, som ægteparret Sam og Allan Watts har tilknyttet deres mælkeprodukt ’Sleep Well’. Det skriver Dairy Industries. Et rent naturprodukt, som består af jerseymælk, honning og baldrian samt vanilje, og en chokoladevariant er lige om hjørnet. UHT-produktet kan købes i 200 ml. og 1 liters kartonner og kan drikkes både kold og varm. Parret bor på øen Jersey, hvor mejeriet Jersey Dairy står for selve produktionen. Indtil videre kan produktet kun købes on-line via selskabets hjemmeside.   
Onsdag, 18 oktober, 2017
Mejeriselskabet Arla afslutter i dag uddannelsen af 225 af sine funktionæransatte medarbejdere, som dermed er blevet såkaldt "sunde madambassadører". Det skriver Arla i en pressemeddelelse. Ideen er, at de skal kunne inspirere til sunde fødevarevaner, hvor de end færdes. Undervejs i kursusforløbet har alle de nye ambassadører blandt andet lært, hvordan man kan erstatte creme fraiche med skyr i madlavningen, hvordan man får årstidens grøntsager til at blive en hovedbestanddel af måltidet, hvordan man parterer en kylling, og hvordan man får fisk ind i aftensmaden.
Onsdag, 18 oktober, 2017
I halvåret frem til og med august øgede USA eksporten af ost med hele 30 pct. sammenlignet med samme periode i 2016. Og væksten ser ud til at fortsætte, da de seneste tal for august ligger 35 pct. over niveauet sidste år. Det er især Mexico, Australien, Japan og Mellemøsten/Nordafrika, som i stigende grad aftager den amerikanske ost, skriver Dairy Reporter. Det vækker stor tilfredshed i eksportkontoret USDEC, hvor chefen for Latinamerika og Caribien, Merle McNeill, roser mejerierne for hurtigt at tilpasse produktionen efter de lokale markeders behov.
Tirsdag, 17 oktober, 2017
Hundested-virksomheden Mille Food, der producerer modermælkserstatning, er ifølge TV2 Lorry tæt på at udbygge deres guldæg i mælkepulverproduktion. TV2 Lorry rapporterer, at pengestærke kinesere sandsynligvis er tæt på at investere 500 millioner kroner i virksomheden, som i så fald vil bruge pengene på at bygge endnu en fabrik.I forvejen har Mille Food oplevet en voldsom salgsfremgang i Kina, siden virksomheden kom ind på det kinesiske marked for fire år siden. De fleste af årene er omsætningen blevet fordoblet, og nu er der altså udsigt til endnu et gennembrud.
Mandag, 16 oktober, 2017
En ny prognose fra Rabobank nedjusterer nu forventningerne til den kinesiske mælkeproduktion. De nyeste tal for provinserne Indre Mongoliet, Hebei og Henan, som tegner sig for 43 pct. af Kinas produktion, tyder ifølge Rabobank på et fald i landets samlede mælkeproduktion på 0,4 pct., skriver Landbrug & Fødevarer / Industry Newsletter. Rabobank har på den baggrund nedjusteret forventningerne til mælkeproduktionen i den første halvdel af 2017 til uændret, hvor man tidligere har opereret med +1,0 pct.
Fredag, 13 oktober, 2017
Lige nu er næsten 400.000 ton mælkepulver (SMP) lagt på lager - med støtte fra EU. Og datoen for sidste anvendelse rykker nærmere, skriver Landbrugsavisen. På et møde for EU's landbrugsministre i uge 41 sagde EU’s landbrugskommissær, ireren Phil Hogan, at der skal findes en løsning:
Fredag, 13 oktober, 2017
I forbindelse med International FOOD Contest udloddede Mælkeritidende et weekendophold for to på et Comwell Hotel blandt nye abonnenter på UgeNyt. Opgaven var ganske enkelt at tilmelde sig nyhedsbrevet – og det benyttede 70 nye kontakter sig af. Vinderen blev:Laura Weenink, Q-interline.
Torsdag, 12 oktober, 2017
Løgismose Meyers har overtaget 3.000 kvadratmeter på Midtfyn, hvor fødevarevirksomheden nu råder over den tidligere trælast i Allested-Vejle. Det skriver FoodSupply.dk med henvisning til Fyns Stiftstidende. I samme by ligger i forvejen Løgismose Mejeri, som også laver andet end klassiske mejeriprodukter. På grund af en udvidelse af produktionen er der brug for mere plads, blandt andet til opbevaring af reservemaskiner og emballage.
Onsdag, 11 oktober, 2017
Den franske mejerikoncern, Danone, fortsætter oprustningen i mellemøsten. Senest har man annonceret, at man indgår en foreløbig samarbejdsaftale med det saudiske mejeriselskab National Agricultural Development Co (NADC), som ejes af staten. Konstruktionen baseres på Danones lokale selskab (Al Safi Danone), som ønsker en ejerandel på 38,75 pct. af NADC, skriver Bloomberg.
Tirsdag, 10 oktober, 2017
100 økologiske køer på Torsten Wetches ejendom i Himmerland lever udelukkende af græs. Det giver mælken et højere indhold af Omega 3-fedtsyrer og antioxidanter. Ifølge Thise Mejeri skyldes dette, at koens fordøjelsessystem fra naturens hånd egentlig er indrettet til at æde og fordøje græs. Koen præsenteres altså udelukkende for rene græsmarksprodukter (-herunder hø og græsensilage i vintersæsonen) og visse urter – men ikke for korn, majs, soja eller andre typiske foderstoffer. Mælken sælges i Irma-butikkerne i en sødmælksversion med 4,2 pct.

Sider