ALDI går forrest med GMO-fri mælk

Tirsdag, 14 marts, 2017

Siden starten af marts har ALDI solgt mælk med garanti for GMO-fri produktion. Fødevarekædens eget mærke Mælkebøtten er garant for at de kunder, der kræver god kvalitet til en lav pris, har adgang til denne, skriver ALDI i en pressemeddelelse.
- Vores politik er, at alle produkter i ALDI er af god kvalitet til en lav pris, og blandt andet fordi der er stigende efterspørgsel, er den GMO-fri mælkeproduktion øget kraftigt, og det gør, at vi kan ændre til mælk fra køer, som har fået GMO-fri foder, uden at kunderne bliver ramt på pengepungen, siger vicedirektør Thomas Bang.
Blandt de danske mælkebønder, der leverer mælk til ALDIs kunder er Adolf F. Bossen, som har sit kvægbrug ved Vennemose lige nord for Tønder.
Han er glad for sine nye produktionsmetoder, der koster en smule mere i foderudgifter, men som også til gengæld indbringer en øget pris pr. liter mælk, når han sælger.
- I begyndelsen var jeg lidt skeptisk i forhold til at skulle skifte foder, og i det første års tid leverede køerne knap så meget mælk. Men nu er vi oppe på samme produktion som før. Jeg er godt tilfreds, og jeg tror, at vi har fået sundere køer, for vi har i hvert fald haft en noget lavere dyrlægeregning, siden vi lagde om, konstaterer Adolf F. Bossen. (Foto: ALDI).