Advertisement

Udgivet 20.01.2020
Del på

AP Pension forventer yderligere positiv udvikling i afkast

2019 blev et forrygende år for kundernes afkast i AP Pension. De positive takter vil fortsætte i 2020, men dog ikke i samme omfang, som vi oplevede sidste år, vurderer AP Pensions investeringsdirektør, Ralf Magnussen.

2019 blev et rigtig godt år som pensionskunde i AP Pension, hvilket gælder en stor del af medlemmerne af Foreningen af mejeriledere og funktionærer og Dansk Mejeriingeniør Forening. For året bød på særdeles flotte afkast til kundernes pensionsopsparinger. Med det flotte 2019 blev det tabte afkast fra 2018 mere end indhentet. Det skriver AP Pension i en pressemeddelelse.

- 2019 var et usædvanlig flot afkastår, hvor vi fik positive afkast på alle aktivklasser. Særligt aktier gav gode afkast. Rentefald betød, at vi også fik positive afkast på obligationer, ligesom der også var positive afkast på alternative investeringer. En kunde med 20 år til pension har fået et afkast på 18,3 procent, hvilket placerer os som et af de selskaber med bedst afkast i 2019. På tre og fem års sigt ligger AP Pension helt i top på afkast, siger Ralf Magnussen.

Ifølge Ralf Magnussen vil vi i 2020 fortsat se positive afkast, men ikke i samme niveau som sidste år.

En af årsagerne til troen på positive afkast for 2020 skal blandt andet findes i USA, hvor der den 3. november i år er præsidentvalg.

- I året op til et præsidentvalg har vi normalt positive markeder, da den siddende præsident har en grund til at sikre en god økonomi. Derfor vil handelsspændingerne mellem Kina og USA formentligt fortsat være aftagende i 2020, da motivationen for at indgå en aftale med kineserne nok er relativt stor, hvis man, som Donald Trump, gerne vil genvælges som præsident, siger Ralf Magnussen og fortsætter:

- En handelsaftale vil give indtryk af, at Trump har leveret på sine valgløfter, hvilket vil øge tilliden i erhvervslivet. Derfor tror jeg også, at vi får et positivt afkastår for 2020. Men det bliver ikke nær så godt, som vi oplevede i det forgangne år, forklarer Ralf Magnussen.

Mærkedage

25/09/2023
75 år

Stillinger

Production Manager at Nordex Food’s dairy in Romania
Do you have a professional background in the dairy industry, a strong desire for management and leadership, a
Oste indkøbschef til Kerry i Glambjerg
Kerry er verdens førende smags- og nutrition partner indenfor fødevare-, drikkevare- og medicinalindustrien og søger en indkøbschef til indkøb af osteråvarer og ingredienser.
Pilot Plant Manager til Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet
Institut for Fødevarevidenskab, KU Science søger Pilot Plant Manager fra 1. september 2023 eller hurtigst muligt derefter.