Advertisement

Udgivet 26.05.2023
Del på

Arla åbner gård med 216 køer i Nigeria

Åbningen af Arlas første gård uden for Europa skal bruges som uddannelsescenter for lokale småproducenter, der bl.a. skal lære mere om mælkekvalitet og klimabelastning, skriver Arla i en pressemeddelelse.

Nigeria har en af de hurtigst voksende befolkninger i verden og står til at fordoble fra de nuværende ca. 220 millioner mennesker til 400 millioner i 2050. Det lægger et enormt pres på fødevareproduktionen for at kunne levere næringsrig og pristilgængelig kost, og da kun 40 procent af den nuværende mejeriefterspørgsel på 1,45 milliarder liter mælk per år bliver dækket af lokal produktion, er behovet for at udvikle den lokale mejerisektor tydelig.

Udover at arbejde i et spændende eksportmarked, så har Arla siden 2016 været engageret i forskellige støtteprojekter, som skal bidrage til at udvikle egenproduktionen i landet. Fokus har bl.a. være på fornuftige rammer for små nomadebønder og skabe en aftagningsmodel for de beskedne mængder mælk, som hver bonde producerer.

Den nye gård (på foto) skal udover at huse 216 malkekøer med mulighed for at udvide til 750, facilitere undervisning til lokale mælkebønder, landbrugsuddannelser, dyrlæger og andre relevante grupper.

Det primære fokus bliver på gårddrift og husdyrhold, og undervisningen bliver centreret omkring Arlas Big5; fem essentielle og effektive tiltag til at reducere klimapåvirkning på gården bekræftet af Arlas klimatjekdata. De fem tiltag er fodereffektivitet, proteineffektivitet, dyrevelfærd, gødningsforbrug og arealanvendelse, fremgår det af Arlas pressemeddelelse.

Læs hele pressemeddelelsen HER

Mærkedage

07/06/2023
60 år
10/06/2023
60 år
12/06/2023
60 år
22/06/2023
25 års jubilæum
22/06/2023
50 år

Stillinger

MMS Nordic søger projektingeniører/projektledere
MMS Nordic har vokseværk og søger komptetence og positive projektingeniører/projektledere, der er åbne over for nye måder at tænke på, og som har interesse for at lære og udvikle inden for den bred
FH SCANDINOX A/S søger medarbejdere
FH SCANDINOX har travlt og søger projektledere, tekniske assistenter og klejnsmede til afdelinger i Aarhus, Aalborg og Hoven/Tarm.
Au2mate søger to medarbejdere til 24/7 HOTLINE-team
Au2mate søger to nye kollegaer med gode samarbejdsevner og et personligt drive, der brænder for at servicere vores slutkunder.