Advertisement

Udgivet 23.03.2023
Del på

Arla buldrer afsted i Mellemøsten

Corona, inflation og andre udfordringer har fyldt mindre for Arlas aktiviteter i Mellemøsten, mens Kina til gengæld ér udfordret af markant fald i omsætningen, forklarer Simon Stevens, chef for Arla International.

Mellemøsten (Mena = Mellemøsten og Nordafrika) er nu det største internationale marked for Arla. Og væksten ser ud til at fortsætte i en region, der er mindre påvirket af inflation og energipriser i sammenligning med de fleste andre markeder.

- Mena klarede sig godt igen i år, og i spidsen for det stod vores største marked i International, som er Saudi Arabien. Markedet nåede alle mål og fortsætter bare med at vokse, siger Simon Stevens, chef for Arla International, til Fødevarewatch.

- Vi fortsætter med at vinde markedsandele på Puck, Lurpak og Kraft, der har vist sig at være en rigtig god forretning for os. Starbucks er dog steget helt til vejrs og er nu vores største vækstdriver, når det kommer til brands, siger han og understreger den stærke udvikling i regionen. På den baggrund forventer han yderligere investeringer i de kommende år en infrastruktur, produktion, lagerfaciliteter, depoter og forsyningskæder, herunder bl.a. i det store produktionsanlæg i Bahrain, der ventes at runde 100.000 ton i år.

Kina på retur

Mens Mena-regionen leverede en omsætningsvækst på 31,3 pct. i 2022 til 7,2 mia. kr., tabte Arla til gengæld 44,3 pct. af omsætningen i Kina, som landede på knap 1 mia. kr. Kombinationen af høje europæiske mælkepriser, inflation og svage varemærker har været en svær cocktail for Arla, vurderer Simon Stevens, som dog fortsat tror på et marked indenfor babyfood-segmentet.

- Vi har et stærkt brand i vores Arla Baby & Me, som fortsat solgte godt, og derfor har vi nu købt forretningen og investerer i at skabe vækst i den. Kina står for 50 pct. af verdensmarkedet for babymad, og priserne er to-tre gange højere end i Danmark set i forhold til detailpriserne, så du kan tjene penge, siger Simon Stevens.

Mærkedage

07/06/2023
60 år
10/06/2023
60 år
12/06/2023
60 år
22/06/2023
25 års jubilæum
22/06/2023
50 år

Stillinger

MMS Nordic søger projektingeniører/projektledere
MMS Nordic har vokseværk og søger komptetence og positive projektingeniører/projektledere, der er åbne over for nye måder at tænke på, og som har interesse for at lære og udvikle inden for den bred
FH SCANDINOX A/S søger medarbejdere
FH SCANDINOX har travlt og søger projektledere, tekniske assistenter og klejnsmede til afdelinger i Aarhus, Aalborg og Hoven/Tarm.
Au2mate søger to medarbejdere til 24/7 HOTLINE-team
Au2mate søger to nye kollegaer med gode samarbejdsevner og et personligt drive, der brænder for at servicere vores slutkunder.