Advertisement

Udgivet 22.12.1996
Del på

Danskerne skabte Feta-markedet

Vi har fundet en artikel fra 1996, af Foreningen af Danske Virksomheder i Ostebranchen. Artiklen er en forkortet udgave af formandens, direktør Keld Pedersens, omfattende beretning på foreningens generalforsamling.

Fra artiklen:

”EU-Kommisionen bestemte i januar at give navnet Feta til grækerne og en lang række andre navne til andre producenter.
Danmark får Danablu og Esrom som såkaldte AOC-oste.
Alle var tilfredse - undtagen Danmark, som dog fik et par stykker sukker til at mildne den sure smag, nemlig dels en overgangsordning på 5 år, hvor Danmark fortsat må anvende navnet Feta i EU og dels en forsikring om, at Danmark fortsat opnår restitutioner på eksport af Feta, som den hvide ost fortsat må hedde ved eksport uden for EU
[...]
Det virker for os helt urimeligt og ulogisk, at Feta navnet forbeholdes græsk Feta produceret af fåre- og gedemælk. Det er danskerne der har skabt eksportmarkederne for dette produkt.”

Læs hele artiklen HER

Mærkedage

25/09/2023
75 år

Stillinger

Production Manager at Nordex Food’s dairy in Romania
Do you have a professional background in the dairy industry, a strong desire for management and leadership, a
Oste indkøbschef til Kerry i Glambjerg
Kerry er verdens førende smags- og nutrition partner indenfor fødevare-, drikkevare- og medicinalindustrien og søger en indkøbschef til indkøb af osteråvarer og ingredienser.
Pilot Plant Manager til Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet
Institut for Fødevarevidenskab, KU Science søger Pilot Plant Manager fra 1. september 2023 eller hurtigst muligt derefter.