
Elektrificering af fødevareindustrien giver mange fordele
Danske fødevarevirksomheder kan sige farvel til gassen og styrke den grønne omstilling ved at elektrificere produktionsprocesserne. Faktisk kan næsten hele branchens gasforbrug erstattes med grøn strøm. Det vurderer en projektgruppe, som er nedsat under Industiens Fond bestående af Dansk Industri, Landbrug & Fødevarer, Green Power Denmark, DTU samt Viegand Maagøe. Tirsdag d. 24. januar er de klar til at dele erfaringer og muligheder i Industriens Hus med afsæt i 20 forskellige konkret eksempler på, hvordan virksomhederne kan erstatte fossile produktionsprocesser med grøn strøm
Det oplyser konsulentvirksomheden Viegand Maagøe i en pressemeddelelse.
Blandt eksemperne er Arla Foods, CP Kelco og Royal Unibrew, som har fået støtte til omstillingen, hvor varmepumper er et ofte benyttet alternativ til den sorte energi.
- Vi har dokumenteret, at langt størstedelen af den sorte energi i industrien kan erstattes med eldrevet teknologi såsom varmepumper. Ovenikøbet typisk med en fornuftig tilbagebetalingstid på investeringen, så man får en god businesscase ud af det. Stigende energipriser, nye offentlige tilskudsmuligheder og den kommende CO2-afgift på industrien har på det seneste kun gjort businesscasen yderligere attraktiv, siger Søren Eriksen, adm. direktør i rådgivningsvirksomheden Viegand Maagøe A/S, der har forestået den strategiske og tekniske rådgivning af deltagervirksomhederne.
Læs mere om konferencen, som er gratis og endvidere giver mulighed for at møde forskellige teknologileverandører - HER
Kalender
- 1 af 3
- næste ›