Advertisement

Udgivet 19.01.2023
Del på

Elektrificering af fødevareindustrien giver mange fordele

Fødevarevirksomheder kan spare penge og CO2 ved at skifte fra gas til el. Gratis konference d- 24- januar samler erfaringerne og giver konkrete råd til grøn omstilling af fødevareindustrien.

Danske fødevarevirksomheder kan sige farvel til gassen og styrke den grønne omstilling ved at elektrificere produktionsprocesserne. Faktisk kan næsten hele branchens gasforbrug erstattes med grøn strøm. Det vurderer en projektgruppe, som er nedsat under Industiens Fond bestående af Dansk Industri, Landbrug & Fødevarer, Green Power Denmark, DTU samt Viegand Maagøe. Tirsdag d. 24. januar er de klar til at dele erfaringer og muligheder i Industriens Hus med afsæt i 20 forskellige konkret eksempler på, hvordan virksomhederne kan erstatte fossile produktionsprocesser med grøn strøm

Det oplyser konsulentvirksomheden Viegand Maagøe i en pressemeddelelse.

Blandt eksemperne er Arla Foods, CP Kelco og Royal Unibrew, som har fået støtte til omstillingen, hvor varmepumper er et ofte benyttet alternativ til den sorte energi.

- Vi har dokumenteret, at langt størstedelen af den sorte energi i industrien kan erstattes med eldrevet teknologi såsom varmepumper. Ovenikøbet typisk med en fornuftig tilbagebetalingstid på investeringen, så man får en god businesscase ud af det. Stigende energipriser, nye offentlige tilskudsmuligheder og den kommende CO2-afgift på industrien har på det seneste kun gjort businesscasen yderligere attraktiv, siger Søren Eriksen, adm. direktør i rådgivningsvirksomheden Viegand Maagøe A/S, der har forestået den strategiske og tekniske rådgivning af deltagervirksomhederne.

Læs mere om konferencen, som er gratis og endvidere giver mulighed for at møde forskellige teknologileverandører - HER

Mærkedage

05/06/2023
90 år
07/06/2023
60 år
10/06/2023
60 år
12/06/2023
60 år

Stillinger

MMS Nordic søger projektingeniører/projektledere
MMS Nordic har vokseværk og søger komptetence og positive projektingeniører/projektledere, der er åbne over for nye måder at tænke på, og som har interesse for at lære og udvikle inden for den bred
FH SCANDINOX A/S søger medarbejdere
FH SCANDINOX har travlt og søger projektledere, tekniske assistenter og klejnsmede til afdelinger i Aarhus, Aalborg og Hoven/Tarm.
Au2mate søger to medarbejdere til 24/7 HOTLINE-team
Au2mate søger to nye kollegaer med gode samarbejdsevner og et personligt drive, der brænder for at servicere vores slutkunder.