Udgivet 20.10.2017
Del på

EU blåstempler danskernes favorit-ost

I denne uge kom danskernes foretrukne ost i fornemt selskab. Det skete, da EU-Kommissionen tildelte Danbo-osten det såkaldte BGB-mærke (Beskyttet Geografisk Betegnelse), som er en anerkendelse af ostens unikke kvaliteter og historiske tilknytning til Danmark. Dermed kommer Danboen i selskab med oste som italienske Parmigiano Reggiano, franske Emmental de Savoie og danske Danablu og en lang række andre europæiske oste, der er beskyttet af EU under mærkerne BGB eller BOB (Beskyttet Oprindelses Betegnelse). Det betyder, at en Danbo-ost fremover skal være fremstillet i Danmark efter nogle bestemte retningslinjer og leve op til en særlig kvalitet for at kunne kaldes en Danbo – og dermed få et BGB-mærke på emballagen. Blandt de danske osteproducenter glæder man sig selvsagt over EU-Kommissionens afgørelse.
”Det giver da en stolthed at få sådan en anerkendelse. Danboen er en vigtig del af vores kultur, og med BGB-mærket får vi mulighed for at sætte yderligere fokus på ostens historie,” siger direktør Alette Algreen-Ussing, Them Andelsmejeri. Også hos Arla er der glæde over BGB-mærket.
”Nu kan vi rette ryggen lidt mere i forhold til vores Danbo-tradition. Samtidig gør det da en forskel, at vi kan sætte BGB-mærket på osten, som derved kommer i klasse med andre kendte ostenavne ude i butikkerne,” siger Jakob B. Knudsen, landedirektør i Arla Danmark.
Læs hele pressemeddelelsen på www.mejeri.lf.dk HER

Mærkedage

25/09/2018
70 år
14/10/2018
75 år
19/10/2018
50 år

Nyhedsbrev

Nyheder fra Mælkeritidende
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her
Vi giver aldrig din email væk i henhold til vores Privat politik