Kaffe giver god indtjening til GEA

Onsdag, 14 juni, 2017

GEA Process Engineering A/S kunne i 2016 notere en stigning i omsætningen på 3 procent til 1,709 mia. kr. Endnu vigtigere så blev overskuddet før skat næsten fordoblet fra 85 mio. kr. til 158 mio. kr., skriver Food Supply. Den danske producent af procesudstyr har i en årrække haft stor succes med levering af produktionsanlæg til mælkepulver, men i disse år mærker man en ændring.
- Det, der har drevet forretningen i 2016, og som vi også får mange ordrer på i 2017, er frysetørret kaffe, forklarer direktør Morten Unn Hansen. Projektstørrelserne kan ikke helt måle sig med nogle af de gigantiske mælkeanlæg, som virksomheden har leveret, men volumenmæssigt er der tale om et ganske interessant marked.
- Vi har altid haft rigtig godt fat på markedet inden for frysetørring, og det er også derfor, kunderne henvender sig til os. Kroner/øre-mæssigt er projekterne ikke i størrelse som de store anlæg leveret til dairy-industrien. De største leverancer til kaffeindustrien ligger i typisk størrelsesordenen 25-30 mio. euro, fortæller Morten Unn Hansen.