Tetrapak
Udgivet 06.09.2018
Del på

Mælk modvirker livsstilssygdomme

Mejeriprodukter, især mælk og yoghurt, kan reducere risikoen for metabolisk syndrom, der er en forløber for hjertekarsygdomme og type 2-diabetes. Det skiver Mejeri.dk med reference til en ny meta-analyse, der er en samkøring af mere end 30 videnskabelige studier, udført i USA, Europa og Asien.
- Vi har altid vidst, at mælk indeholder vigtige næringsstoffer, men med denne analyse har vi fået ny og ret solid dokumentation for, at mejeriprodukter har en positiv effekt i forhold til nogle af de alvorlige livsstilssygdomme, som vi især bøvler med i vores del af verden,” fastslår ernæringschef for mejeri i Landbrug & Fødevarer, Merete Myrup.
Reference: Lee et al. 2018. Dairy food consumption is associated with a lower risk of the metabolic syndrome and its components: a systematic review and meta-analysis. British Journal of Nutrition, vol 120, pp 373-384

Mærkedage

14/10/2018
75 år
19/10/2018
50 år

Nyhedsbrev

Nyheder fra Mælkeritidende
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her
Vi giver aldrig din email væk i henhold til vores Privat politik