Advertisement

Udgivet 05.06.2023
Del på

Mammen Mejerierne og tidligere Arla-leder overtager Jernved Mejeri

Morten Kongsbak Jensen bliver sammen med Mammen Mejerierne ejer og daglig leder af Jernved Mejeri, hvis fremtid dermed er afklaret efter at tidligere ejer Ole Jørn Frederiksen døde i en tragisk arbejdsulykke tidligere på året.

Efter den tragiske arbejdsulykke, som tilbage i marts måned kostede Ole Jørn Frederiksen livet, har familien bag Jernved Mejeri arbejdet målrettet på at sikre, at Ole Jørns Frederiksens og hustru Laila livsværk, fortsat kan forsyne kunderne med gode håndværksoste. Det skriver mejeriet i en pressemeddelelse. 

- Efter lidt mere end to måneder er der nu en afklaring på mejeriets fremtid, og det er vi rigtig glade for, siger Laila Frederiksen i en pressemeddelelse. Indtil ulykken drev hun Jernved Mejeri sammen med sin mand Ole Jørn Frederiksen og fem medarbejdere.

- Ledelsen af Jernved Mejeri overtages pr. 2/6-23 af Morten Kongsbak Jensen, som kommer fra en stilling som teamleder på Arla Tistrup Mejeri, hvor han har beskæftiget sig med produktion af Danbo og specialoste. Jeg selv fortsætter, som hidtil, på mejeriet som ansvarlig for salg og butik. fortæller Laila Frederiksen, som er glad for at produktionen af Kongeå Ost, økologisk brie, smør og flere specialoste føres videre i den ny konstruktion, ligesom de tre tilbageværende medarbejdere kan fortsætte.

Ud over at blive daglig leder for Jernved Mejeri, bliver Morten også medejer, sammen med Lars og Peter  Staunsbæk, der til daglig står bag Mammen Mejerierne A/S. De tre udgør fremadrettet Jernved Mejeris nye ejerkreds.

- Jernved Mejeri skal, under Mortens ledelse, fortsat drives som et selvstændigt mejeri med produktion af de allerede kendte og gode håndværksprodukter. Min og Peters motivation for at tage medejerskab i Jernved Mejeri, er at medvirke til, at mejeriet fortsat kan eksistere som før, men at det forhåbentlig også kan udvikle sig over de kommende år, udtaler Lars Staunsbæk.

Morten Kongsbak Jensen er spændt på at komme i gang i Jernved.

- Jeg har længe gået med en lille drøm om en dag at blive selvstændig i mejeribranchen, og jeg ser frem til at få produktion i gang, så Jernved Mejeri igen kan betjene de gode kunder de har haft igennem 30 år.

På billedet ses Laila Frederiksen yderst til venstre og Morten Kongsbak Jensen (nr. to fra højre) med sin familie.

Mærkedage

25/09/2023
75 år

Stillinger

Production Manager at Nordex Food’s dairy in Romania
Do you have a professional background in the dairy industry, a strong desire for management and leadership, a
Oste indkøbschef til Kerry i Glambjerg
Kerry er verdens førende smags- og nutrition partner indenfor fødevare-, drikkevare- og medicinalindustrien og søger en indkøbschef til indkøb af osteråvarer og ingredienser.
Pilot Plant Manager til Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet
Institut for Fødevarevidenskab, KU Science søger Pilot Plant Manager fra 1. september 2023 eller hurtigst muligt derefter.