Udgivet 08.11.2017
Del på

Masser af amerikansk mælk - men bekymring over eksportmuligheder

Inden 2026 vil USA nå op på at eksportere 20-22 pct. af nationens mælkeproduktion – i dag er eksportandelen på 17 pct. Sådan lød meldingen fra CEO og præsident Michael Dykes fra den amerikanske mejeriorganisation IDFA (International Dairy Foods Association) i et indlæg på IDF’s årsmøde World Dairy Summit i Belfast i forgangne uge. Det skriver Landbrug & Fødevarer / Dairy Industry Newsletter. I Belfast kunne Michael Dykes blandt andet fortælle, at USA’s mælkeproduktion i øjeblikket vokser med 22 mio. liter om året, og at man forventer en fordobling af produktion de næste 10 år.
Den amerikanske mejerisektor har traditionelt set ikke været fokuseret på eksport, men den nuværende regerings negative holdning til handelsaftaler vækker bekymring.
1,2 mio. jobs vil gå tabt, hvis USA trækker sig ud af NAFTA-aftalen. Dertil er KORUS-aftalen med Sydkorea (USA fjerde største marked for mejerieksport) også i fare.
"En proaktiv amerikansk handelspolitik er helt afgørende for den amerikanske mejerisektor, for vi har brug for eksport" understregede Michael Dykes.
 

 

Mærkedage

25/09/2018
70 år
14/10/2018
75 år
19/10/2018
50 år

Nyhedsbrev

Nyheder fra Mælkeritidende
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her
Vi giver aldrig din email væk i henhold til vores Privat politik