Udgivet 14.09.2018
Del på

Mejerieksporten er næsten status quo

I første halvår af 2018 eksporterede de danske mejerier produkter for 10,27 mia. kr., hvilket er 1 pct. mere end i første halvår 2017, viser nye tal fra Danmarks Statistik.
- Vi har haft et forår med noget lavere markedspriser, så når det alligevel er lykkedes at holde eksportværdien på samme niveau, skyldes det, at mælkeindvejningen var 2,4 pct. højere end samme periode sidste år, forklarer chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer Niels Ole Nielsen til mejeri.dk.
Indenfor de enkelte produktgrupper er det især ’smør og smørolie’, der skiller sig ud med en stigning på 30 pct. i eksportværdi og 26 pct. i mængde. Dette skyldes bl.a. en øget reeksport, dvs. importeret smør som efterfølgende er blevet sendt ud af landet igen. Smør er dog fortsat den mindste af de fire produktgrupper. Den største er ’ost’, der står for halvdelen af eksportværdien.
- Der er sket en lille stigning på 4 pct. i mængden af eksporteret ost, men på grund af de lavere markedspriser er eksportværdien nøjagtig den samme, lyder forklaringen fra Niels Ole Nielsen.

Mærkedage

14/10/2018
75 år
19/10/2018
50 år

Nyhedsbrev

Nyheder fra Mælkeritidende
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her
Vi giver aldrig din email væk i henhold til vores Privat politik