Tetrapak
Udgivet 24.11.2017
Del på

Mejeriindustriens medarbejdere skal passe på hinanden

MIA's årlige arbejdsmiljøkonference blev endnu en gang et tilløbsstykke med ny deltagerrekord – 640 deltagere. Torsdagens program i Herning Kongrescenter bød da også på en stribe spændende indlæg under temaet ’Sunde og sikre arbejdspladser for alle aldre’. Blandt disse var Christian Ørsted, som satte fokus på arbejdsrelateret stress, som hvert år kædes sammen med 1400 dødsfald i form af forskellige livsstilssygdomme.
- Det handler om ubalance mellem det ansvar medarbejderne udviser og den indflydelse og mulighed de har for at påvirke deres arbejdssituation, sagde ledelseseksperten, som kom med en stribe gode råd til at skabe et trygt arbejdsmiljø, hvor medarbejderne passer på hinanden.
Nærings- og nydelsesmiddelindustrien oplever også mange fysiske udfordringer, hvor medarbejderne nedslides efter mange gentagne bevægelser og vrid i ryggen. En fysisk krævende hverdag betyder endvidere mindre overskud til at forfølge konditallet i fritiden, hvilket koster på levealderen, fortalte Andreas Holtermann, professor fra Det Nationale Forskningscenter.
Dagen rummede også en paneldebat, hvor Reimar Bo Christensen stillede hhv. Karin Udby, Arla Foods, Tommy Jensen, NNF, Leif Friis Jørgensen, Naturmælk og Klaus Jeppesen, Holstebro Flødeost, overfor en række dilemmaer i bedste Mads & Monopolet-stil.
Læs mere om konferencen i det kommende Mælkeritidende nr. 24. 

 

Mærkedage

25/09/2018
70 år
14/10/2018
75 år
19/10/2018
50 år

Nyhedsbrev

Nyheder fra Mælkeritidende
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her
Vi giver aldrig din email væk i henhold til vores Privat politik