Advertisement

Udgivet 06.06.2023
Del på

TINE sælger mindre men omsætning vokser

Norske TINE har haft en presset start på året, hvor de første fire måneder er præget af volumenfald på alle markeder. Omkostningsreduktioner og prisstigninger med historisk højt prisniveau giver dog fornuftigt driftsoverskud på 443 mio. NOK.

- Stigende inflation, højere renter og et højt omkostningsniveau har ført til en strammere økonomi for forbrugerne. Vi ser et fald i volumen i alle vores forretninger, som følge af reduceret købekraft og hårdere prioritering for de fleste efter første kvartal. Sådan lyder kommentaren til regnskabstallene for årets første 4 måneder fra administrerende direktør Gunnar Hovland.

I en pressemeddelelse peger koncernen på, at en presset økonomi betyder mere prisbevidste forbrugere, som vælger mere discount og tilbudsvarer. Mejeriprodukter i detailhandelen oplever et volumenfald på 2,5 procent, og TINE taber yderligere 0,2 procentpoint.

- Men med en god indsats for at reducere omkostninger samt prisstigninger for at kompensere for høje omkostningsstigninger, leverer vi stadig et acceptabelt og nødvendigt resultat for ejerne i en krævende tid, fortsætter Hovland.

TINE Gruppens samlede salgsomsætning for årets første fire måneder var NOK 8.278 millioner, en stigning på 8,0 procent i forhold til sidste år. Væksten i omsætningen er drevet af prisstigninger på alle markeder for at kompensere for et højt prisniveau.

I pressemeddelelsen forklarer TINE også de højere omkostninger, især til transport, som indtil videre er steget med 17 procent i forhold til samme periode sidste år.

Læs mere om TINE's resultat HER

Mærkedage

25/09/2023
75 år

Stillinger

Production Manager at Nordex Food’s dairy in Romania
Do you have a professional background in the dairy industry, a strong desire for management and leadership, a
Oste indkøbschef til Kerry i Glambjerg
Kerry er verdens førende smags- og nutrition partner indenfor fødevare-, drikkevare- og medicinalindustrien og søger en indkøbschef til indkøb af osteråvarer og ingredienser.
Pilot Plant Manager til Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet
Institut for Fødevarevidenskab, KU Science søger Pilot Plant Manager fra 1. september 2023 eller hurtigst muligt derefter.