Advertisement

Udgivet 09.06.2017
Del på

Værdier til mejerikæden blev sluppet løs

Endelig er vi i gang. Det konstaterede præsidenten for Nordisk Mejerikongres, Søren Jensen, Arla, da han torsdag d. 8. juni fik ro blandt de 264 deltagere på kongressen, hvor alle fra morgenstunden var godt i gang med at netværke og genopfriske gamle minder. Rammen var den gamle og smukke Axelborgsalen i København, hvor Søren Jensen bød velkommen i sikker forvisning om, at de 40 indlægsholdere ville dele rundhåndet ud af deres store viden under kongressens tema - Adding Value to Dairy.
Første indlægsholder var en af branchens tunge drenge i form af Peder Tuborgh, administrerende direktør i Arla (på billedet). Han gav en analyse af det aktuelle mejerimarked og de udfordringer, branchen står overfor i de kommende år i et marked, som aldrig har været mere omskiftelig og uforudsigeligt. Det medfører store udsving, hvilket ikke kun gælder prisudviklingen.
- I supply chain skal vi vænne os til, at forsyningen af råvarer kommer til at svinge fra år til år. Når priserne falder så dramatisk, så træder landmændene hårdt på bremsen. Det betød sidste år, at Arlas indvejning blev 1,4 mia. kg. lavere, end vi havde forventet. Det er altså en stor udfordring for planlægningen af vores procesanlæg, sagde Peder Tuborgh, som én af en lang række vurderinger. Arla håndterer samlet 14 mia. kg. mælk. Efter Peder Tuborghs indlæg gav Klaus Grunert, Århus Universitet, og Lilia Ahrné den store forsamling en rundtur i forbrugernes univers, hvorefter resten af dagen bød på 16 forskellige sessioner under overskrifterne Improving Efficiency og All-time High Food Safety. 

Mærkedage

28/03/2023
40 års jubilæum
30/03/2023
40 år
31/03/2023
60 år
31/03/2023
60 år
01/04/2023
50 år

Stillinger

Salgs- og CIP-specialist til Novadan
Indsigt i fødevareindustriens CIP-rengøring, som kan omsættes i rådgivning og salg, er afgørende kompetencer, når Novadan skal besætte ledig stilling som ’Salgs og CIP-specialist’
Stillinger
Stillinger i fødevarebranchen hos vores samarbejdspartner Ofir