Advertisement

Udgivet 09.06.2017
Del på

Værdier til mejerikæden blev sluppet løs

Endelig er vi i gang. Det konstaterede præsidenten for Nordisk Mejerikongres, Søren Jensen, Arla, da han torsdag d. 8. juni fik ro blandt de 264 deltagere på kongressen, hvor alle fra morgenstunden var godt i gang med at netværke og genopfriske gamle minder. Rammen var den gamle og smukke Axelborgsalen i København, hvor Søren Jensen bød velkommen i sikker forvisning om, at de 40 indlægsholdere ville dele rundhåndet ud af deres store viden under kongressens tema - Adding Value to Dairy.
Første indlægsholder var en af branchens tunge drenge i form af Peder Tuborgh, administrerende direktør i Arla (på billedet). Han gav en analyse af det aktuelle mejerimarked og de udfordringer, branchen står overfor i de kommende år i et marked, som aldrig har været mere omskiftelig og uforudsigeligt. Det medfører store udsving, hvilket ikke kun gælder prisudviklingen.
- I supply chain skal vi vænne os til, at forsyningen af råvarer kommer til at svinge fra år til år. Når priserne falder så dramatisk, så træder landmændene hårdt på bremsen. Det betød sidste år, at Arlas indvejning blev 1,4 mia. kg. lavere, end vi havde forventet. Det er altså en stor udfordring for planlægningen af vores procesanlæg, sagde Peder Tuborgh, som én af en lang række vurderinger. Arla håndterer samlet 14 mia. kg. mælk. Efter Peder Tuborghs indlæg gav Klaus Grunert, Århus Universitet, og Lilia Ahrné den store forsamling en rundtur i forbrugernes univers, hvorefter resten af dagen bød på 16 forskellige sessioner under overskrifterne Improving Efficiency og All-time High Food Safety. 

Mærkedage

25/09/2023
75 år

Stillinger

Production Manager at Nordex Food’s dairy in Romania
Do you have a professional background in the dairy industry, a strong desire for management and leadership, a
Oste indkøbschef til Kerry i Glambjerg
Kerry er verdens førende smags- og nutrition partner indenfor fødevare-, drikkevare- og medicinalindustrien og søger en indkøbschef til indkøb af osteråvarer og ingredienser.
Pilot Plant Manager til Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet
Institut for Fødevarevidenskab, KU Science søger Pilot Plant Manager fra 1. september 2023 eller hurtigst muligt derefter.