Virksomhedsportrætter

Siemens komponenter udgør rygraden i de mange digitaliseringsløsninger og tilbyder sparring omkring alle produktionsled, forklarer salgschef Søren Johansen.  Mejerisektoren er præget af høj prisfølsomhed og masseproduktion samtidig med at innovative emballagemuligheder og et voksende udvalg af smagsvarianter i stigende grad former markedet. Salgschef hos Siemens, Søren Johansen, der i mange år har beskæftiget sig med mejeribranchen, ser digitalisering som en løsning på de nye krav og samtidig en mulighed for at optimere produktionen.
JTI Gulventreprise lægger Ucrete-gulvbelægning i mange mejerier, hvilket er et væsentligt bidrag til et godt arbejdsmiljø. Skridulykker. Lugt og dårligt indeklima. Uklare markeringer til gang og kørsel. Dette er blot en del af de problemer, som et dårligt gulv kan forårsage. Og samtidig eksempler på områder, hvor gulvbelægningen Ucrete giver et optimalt fundament i mejerier og andre fødevarevirksomheder. Sådan lyder vurderingen fra JTI Gulventreprise, som er autoriseret udlægger af Ucrete og som gennem årene har lagt adskillige gulve i en række mejerier.
En bayersk mejerimand blev maskinbygger, hvilket har givet ALPMA en stærkt fundament, når det gælder forpakning og automatisering af osteproduktionen.
MasoSine Certa™ er en ny pumpegeneration med skånsom behandling af viskøse produkter, lavt energiforbrug samt minimal vedligeholdelse. De fleste fagfolk med interesse for pumper kender Watson-Marlow Fluid Technology Group. Den engelske koncern råder således over en lang række pumper og tilhørende pumpeudstyr, som anvendes i stort set alle fødevarebrancher. Det omfatter også mejeribranchen, hvor pumpeudstyret både transporterer højviskøse produkter som ostemasse samt de mere letflydende mælkeprodukter.
Influx er eksperter i besparende løsninger, når kunder får deres anlæg gennemgået. Den fynske gazellevirksomhed er nemlig totalleverandør af procesanlæg og rådgivning til levnedsmiddelindustrien. Med en tæt dialog kan der findes store besparelser i næsten alle anlæg.
Stadig flere virksomheder efterspørger intelligent overvågning af produktionen. Det har skabt 260 jobs i Hedensted, hvor Eltronic møder stadig flere fødevarevirksomheder, der optimerer produktionslinjerne.