Ny kortlægning af dansk mælk
For mejerifolk er det ikke noget nyt, at mælkens sammensætning kan variere, men nu er et hold forskere fra Aarhus Universitet i gang med at analysere variationerne ned til mindste detalje. Kortlægningen kan gøre det muligt at udnytte mælkens sæsonmæssige og geografiske variation til værdiforøgelse og øget eksport, skriver mejeri.dk, der var til stede, da status på DanMilk-projektets blev præsenteret for ca. 40 mejerifolk i sidste uge.
Gennem de seneste to år har et hold forskere fra Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet med professor Lotte Bach Larsen i spidsen indsamlet mælkeprøver fra hele landet for at undersøge variationerne i dansk mælk. Konkret er 816 prøver fra 15 mejeriers silotanke blevet hentet ind og analyseret, men forskerne er ikke færdige med deres målinger.
- Det er nu, vi skal i gang med at ’nørkle’ med variationerne i mælkens mindste dele. I sidste ende skal det give mejerierne indblik i, både hvilke muligheder og hvilke udfordringer deres råvare kan give.” siger Lotte Bach Larsen til mejeri.dk.
Hun forventer, at projektet vil være afsluttet ved årets udgang.
Læs hele artiklen på mejeri.dk HER
Kalender
- 1 af 5
- næste ›
Mærkedage
- 1 af 3
- næste ›